sreda, 15. februar 2012

Ice climbing Sappada

Za podaljšan vikend in za valentinovo darilo mi je mož privoščil 4 dni plezanje slapov v dolini Sappada, ki se nahaja v osrčju Dolomitov ter je oddaljena približno 200km od doma.
Dolina ponuja kar nekaj raznolikih zimskih aktivnosti, med drugimi tudi mojo najljubšo disciplino, in sicer zaledenele slapove. Ni jih veliko s kratkim 5 minutnim dostopom, ampak tudi pol urce ni panike za hodit do 250 metrskih slapov. Težavnosti slapov pa se pričnejo od 3 do 5 stopnje, dolžine pa od 90m-250m, v večini slapovih so navrtani štanti. Slapovi so obrnjeni na vse strani neba, za naju je bilo najbolje plezati slap Carpe Diem, ki je obrnjen na zahod in pri -6 stopinjah je kar prijalo sonce , medtem ko na severni strani pa je bil led zelo trd, sploh pa po sneženju je bil kar v k……razmere!!!!!
V glavnem so večinoma slapov v dolini Sappadi narejeni in imajo veliko ledu, mogoče kak skok na južni strani ni narejen, se pa splača it tudi za vikend, samo vam raje priporočam, da spite v apartmaju, ker je v avtu  ponoči kar precej mraz, če termometer pokaže -17 stopinj. Še dobr da nama dela webasto!
Lepo se zahvaljujem Klemenu za  lepo valentinovo darilo.  Ciao!


Slap Diagonal
Brušenje cepinov in nadzor







Slap Carpe Diem

Sušenje robe 1 
Sušenje robe 2

Zaključek ture ob piru



Ni komentarjev:

Objavite komentar